"Többe kerülhet a gyógyszer jövőre azoknak, akik nem működnek együtt az orvosokkal – ezt tartalmazza a gyógyszer támogatási rendszer átalakítását célzó kormány előterjesztés a Népszabadság információi szerint. A háziorvosok fogják majd ellenőrizni, hogy a betegek le tudtak-e szokni a dohányzásról, vagy például, hogy lefogytak-e. Ha nem, akkor drágulnak a gyógyszereik, akár 3-4000 ezer forinttal is. Az általunk megkérdezett szakemberek szerint a javaslat bünteti a betegeket."

Hát ezt a témát szívja, falatozgatja már dicső kormányunk jó ideje. A közoktatás mellett a felnőttoktatás agymosását vetítve előre.

Sok a dohányos és sok az elhízott. Ez tény. Az egészségtelennek mondott termékeket régen is, szeptembertől ill. novembertől bőven megadóztatják. Jövőre jön az áfa-emelés, az üzemanyagok ára a csillagokban, emiatt is lesz emelés. Ha mindenki leszokna a dohányzásról és az evésról, akkor miből lenne bevétele az államnak?! 

Nem vagyok orvos, csak némi józan paraszti ésszel igyekszem (túl)élni... Eszerint a dohányzás, drogozás, alkoholizálás szenvedélybetegség. Ide sorolnám a kényszeres evést, a gyógyszerfüggést és a stresszt is. Ezen betegségeknél különböző hosszadalmas pszichoterápiás kezelésekkel, a motiváció növelésével, türelemmel, maximális segítségnyújtással lehet eredményt felmutatni. Röviden: minden agyban dől el. A segítség ahhoz kell, hogy agyunk ez irányba bekattanjon.

Amíg az egész család, a barátok hülyeségnek tartják a leszokásom, életmód váltásom, amíg elhárítom a szembenézést önmagammal, amíg kifogásokat keresek, és amíg stresszesen élek, többek között a nincstelenség és létbizonytalanság, a túlóra vagy a munkanélküliség miatt, és főként a drága kormányunk miatt, addig miről beszélünk?!

A legnagyobb hárító ebben az országban egyébként is Vezérünk és csapata. Ahelyett, hogy végre értelmes ötletekkel állna elő aziránt, hogy hogyan NE HÁTRÁLTASSUK a gazdaságot, a munkaadást, munkavállalást, hogyan adjunk értelmes munkát, hogyan könnyítsünk a rászorultakon, akik már többen vannak, mint akik nem szorulnak...ahelyett HÁRÍT: külföldre, euróra, a bankokra, a befektetőkre, az önkormányzatokra, az összes dolgozóra, a diákokra, a nyugdíjasokra.

Oldjon meg mindenki mindent, lásd: háziorvosok a népegészségügyet... csak éppen Nekik nem ez a dolguk. Akkor mi is...?!

Elvették a magánnyugdíjunkat, most már elveszik a fizetésünket is. Hiszen emelik az adókat, az összes vásárolható termékek adóját, a tb-t, egészségügyi és társai hozzájárulást, az ingatlanadót, tervbe veszik okosrogán-27%-os adóját. Jöhet még füst, levegő, járdaadó is. Most dolgoznak ugyebár az agymosáson, aki nem mos, az majd vagy adózik, vagy egyenest belelövik a Dunába?

Ám egyetlen dologgal foglalkoznak, de azzal gőzerővel: hogyan járassuk le az országot? Hogyan röhögjön rajtunk a világ, hogyan lehessünk valódi bóvlikategória, hogy menjen innen minden befektető, az értelmiséggel együtt, hogyan érjük el, hogy kirúgjon minket az EU?

Az istenadta nép meg ne egyen, úgyis el van hízva, ne lakjon sehol. Hajléktalanok nincsenek, vagy legalábbis nem látszódhatnak, munkahely sincs, de dübörgünk afelé, hogy végképp ne legyen, akkor EZEK mit akarnak?! Ha nem lesz nép, akit nem fognak képviselni odafönt, ha bedől minden, miből lesz milliós fizetésük?

Szóval vagy én vagyok teljesen hülye, vagy ők dolgoznak tudatosan a totális káosz és csőd mihamarabbi elérésében. De MIÉRT?! Józan, egyszerű, paraszti ésszel ezt fel nem foghatom.

A bejegyzés trackback címe:

https://pepitapanna.blog.hu/api/trackback/id/tr503333434

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyolc egészségügyi térség lesz 2011.10.27. 15:59:01

A térségeken belül továbbra is szabad lesz az orvos- és kórházválasztás - írja a Heti Válasz. Másik körzetbe csak azok mehetnek, akiknek 45 percnél többet kell utazniuk az adott térség kijelölt intézményéhez.

Trackback: Nyolc egészségügyi térség lesz 2011.10.27. 15:59:01

A térségeken belül továbbra is szabad lesz az orvos- és kórházválasztás - írja a Heti Válasz. Másik körzetbe csak azok mehetnek, akiknek 45 percnél többet kell utazniuk az adott térség kijelölt intézményéhez.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egrimanó 2011.12.12. 18:50:42

Jól írsz Ági!
Talán egy kicsit indulatosabb vagy a kelleténél. Legalábbis az én olvasói ízlésem szerint. Persze igaz, hogy a blog, mint műfaj nem egy tárca vagy más egyéb publicisztika.
Azért gratulálok a szókimondásodhoz és lényeglátásodhoz.
Tudnál írni valódi újságba is?
Üdv.: R. István
süti beállítások módosítása