Ami Norvégiában történt, arról mindent megírtak már, legalábbis sokat. Még hetekig a vezérhírek között lesz. Nem is gondolnék arra, hogy egyáltalán számra vegyem az ott történteket. Nagyon okos elemzők, szakértők dolgoznak ez ügyben. Ami azonban az én kicsi szürkeállományomat "felborzolta" kissé, az egy apró betűs hírecske volt. Arról szólt, hogy két nappal a szigeti tragédia után, nehéz az elhunytak azonosítása, mert mintegy 15 áldozatért nem jelentkezett senki.

Mi van?!

Mi az, hogy nem jelentkezett senki?

Miért?

Azok is meghaltak? A hozzátartozók? Az osloi merénylet hét halálos áldozatot követelt. Az nem indokolja, hogy távol maradjanak a szeretteikért.

Hallani muszáj volt a tragédiáról, mert erről csak az nem értesült, aki valami eldugott őserdei rezervátumban tengődik négy lábon, és megszakadt a szélvihar vagy a vadállatbőgés miatt az internet és műholdas kapcsolat. Ha nincs térerő. Van még egy-két ilyen hely a világon, ám az ritka. Nem 15 család összes tagja süket netán?

Vagy netán nem hiányoztak?

Nem tudom épp ésszel felfogni csak abban az esetben, ha abba a hitbe ringatom magamat, hogy rosszul írták le, rosszul olvastam.

Azon a szigeten gyerekek, fiatalok voltak. Ez elég tág fogalom. Mondjuk 10 és 25 év között. Rólam anyám a mai napig tudja, ha kiteszem a lábam a városból. Pedig elhaladtam már a 25-öt... Ha Csuhajröcsöge-felsőn halomra lövik az embereket, Csuhajröcsöge-alsóról is üzennék, ha élek. Anyám pedig minden eszközzel azon lenne, hogy kiderítse, hol vagyok/voltam, élek/nem élek, mi van velem.

Ha mégsem jelentkeztek 15 elhunyt lélek azonosítására, annak egyetlen oka az lehet, ha az összes elhunyt hozzátartozója is elhunyt... Értitek?

Tudom én, hogy vannak szülők, akik azért küldik táborba a gyereket, hogy ne kelljen velük foglalkozni. Tehát nem azért, mert nincs, aki vigyázzon rájuk, mert anyu-apu robotol...hanem mert a szülő szülöttje zavar. De csak feltűnik nekik nagy ráértükben,. hogy a gyerek épp ott volt, ahol nem sok esély maradt a túlélésre... Vagy ennyire nem érdekli őket...

Nem létezik ilyen. Egyszerűen nem hiszem el...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pepitapanna.blog.hu/api/trackback/id/tr173104926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása